Televizoare LED

Samsung, LG, Philips

Samsung 40ES5500 este un TV LED Full HD (rezolutie de 1920 x 1080 px) din Seria 5 cu diagonala de 101 cm (40 inchi) impresionant prin specificatiile sale si la un pret foarte bun tinand cont de faptul ca acest model a fost lansat pe piata din Romania de doar cateva saptamani (aprilie 2012).

Din noua serie Samsung ES5500 fac parte modelele [intlink id="269" type="post" title="Samsung 32ES5500, 81 cm, Full HD, Smart TV"]Samsung 32ES5500 81 cm[/intlink], [intlink id="282" type="post" title="Samsung 40ES5500, 80 cm, Full HD, Smart TV"]Samsung 40ES5500 101 cm[/intlink] si [intlink id="299" type="post" title="Samsung 46ES5500, 116 cm, Full HD, Smart TV"]Samsung 46ES5500 116 cm[/intlink], singurele diferente intre cele 3 modele fiind diagonala ecranului si evident pretul.

Calitatea imaginii este foarte buna, tehnologia Wide Color Enhancer Plus de la Samsung face posibila afisarea unor imagini foarte clare, detalii precise si culori aprinse. Tehnologia Clear Motion Rate 100 Hz face ca filmele si jocurile sa se vada cursiv si fara intarzieri.

40ES5500 are un design foarte reusit, cei de la Samsung reusind la fiecare nou produs sa vina cu elemente de design noi care sa pastreze produsele sale elegante si moderne.

Caracteristici TV LED Samsung 40ES5500 (UE40ES5500WXXH)

Televizorul Samsung 40ES5500 este Smart TV si iti ofera o gama larga de aplicatii ce pot fi instalate pe televizor prin intermediul Smart Hub. Puteti instala gratuit prin intermediul Samsung Apps aplicatii de bloging sau social networking (Facebook, Twitter, Google Talk) si sa discutati cu prietenii in timp ce va uitati la emisiunile preferate (Social TV). Puteti de asemenea sa instalati aplicatia Skype pentru Smart TV si sa o folositi pentru convorbiri video direct pe televizor (este nevoie sa achizitionati camera web separat).

Noua gama de televizoare Samsung ES vine cu functii noi de divertisment in cadrul Smart Hub-ului precum Family Story (permite partajarea de fotografii si mesaje cu prietenii/familia), functia pentru copii (Kids) care le ofera elemente educationale si de distractie si functia Fitness (te ajuta sa iti gestionezi antrenamentul zilnic).

UE40ES5500 este un Internet TV de generatie noua si are browser web incorporat foarte performant, mult imbunatatit fata de modelele anterioare de televizoare, care poate fi folosit exact ca orice alt browser de pe calculator. Browserul are suport pentru Flash Player ceea ce face ca paginile web care contin clipuri sau playere in flash sa se incarce fara nicio problema, Youtube-ul poate fi folosit exact pe calculator. In plus, browserul web de pe ES5500 poate deschide mai multe pagini web in taburi separate.

Televizoarele din seria ES5500, inclusiv 40ES, are suport foarte bun pentru orice tip de tastatura si mouse. Nu mai este nevoie sa cumparati o tastatura speciala de la Samsung ca la modelele anterioare, puteti folosi orice tastatura si mouse pe usb (inclusiv tastatura/mouse wireless). Suportul pentru mouse bun, are inclusiv functie de scroll, si poate fi folosit pentru navigarea pe internet prin browserul web, pentru utilizarea Smart Hub-ului, a aplicatiilor si jocurilor instalate sau chiar in meniul principal al televizorului. Sunt disponibile setari multiple atat pentru mouse cat si pentru tastatura (puteti schimba inclusiv limba pentru tastatura exact ca in windows).

Pentru a putea beneficia de functiile televizorului la maxim, este nevoie sa contectati televizorul la retea si la internet. Conexiunea o puteti realiza prin obisnuita mufa de retea (RJ45 – cablu lan) sau prin wireless, pentru acesta din urma este nevoie insa sa achizitionati un adaptor wireless special de la Samsung.

Samsung UE40ES5500 are player multimedia incorporat care prin intermediul Connect Share Movie permite vizualizarea oricarui tip de continut multimedia (filme, muzica sau fotografii). Avand decodarea DTS, playerul de pe ES5500 ruleaza inclusiv filme in format mkv si afiseaza subtitrarea incorporata direct in fisierul mkv (daca sunt mai multe subtitrari incorporate, puteti alege pe care vreti sa o afisati). In cazul fisierelor mkv nu mai este nevoie sa extrageti subtitrarea si sa o puneti ca fisier extern langa film, pentru restul formatelor trebuie ca subtitrarea sa fie in acelasi folder cu filmul si sa aiba exact aceeasi denumire.

Prin intermediul functiei Personal Video Recorder puteti inregistra emisiunile la care va uitati pe un hard disk extern conectat prin USB (se poate si pe stick dar s-ar putea s-ar putea sa nu va ajunga spatial de pe el). Time Shift Ready permite televizorului 40ES5500 sa inregistreze o anumita emisiune si sa va uitati ulterior cand doriti.

Ca la majoritatea televizoarelor Samsung Smart TV, functia All Share permite accesul wireless la continut multimedia de pe orice device compatibil DLNA direct de pe televizor. Puteti vedea pozele sau filmele de pe laptop sau telefon fara a mai fi nevoie sa le descarcati pe o unitate fixa.

Televizorul dispune de un system de sunet Down Firing cu doua difuzoare stereo de 10W si include tehnologii avansate de procesare audio precum DTS 2.0 + iesire digitala, Dolby Digital Plus, SRS TheaterSound HD si Dolby Pulse.

Alte functii care merita amintite sunt filtru de zgomot digital care elimita impuritatile de pe sursele analogice de semnal video, tunnerul digital (DVB-T MPEG4, DVB-C MPEG4) care permite receptionarea posturilor HD si optiunea Smart Phone Remote – permite controlul televizorului direct de pe smart phone prin instalarea unei aplicatii de la Samsung.

Un video cu prezentarea seriei Samsung ES5500

Categories: Articole

Leave a Reply